Support

Frequently Asked Questions

Er der noget du er i tvivl om, kan du gennemse vores ofte stillede spørgsmål - finder du ikke svaret på dit spørgsmål, så kontakt os her.Er RFID noget nyt?

RFID er en veletableret teknologi som har været til siden 1970'erne. Indtil nu har det været for dyrt, og mulighederne har været for begrænsede til at kunne bruges i praksis til kommercielle applikationer. Men hvis tags kan blive produceret billigt nok, kan de løse mange af de udfordringer som opstår i forbindelse med stregkoder. Radio bølger bevæger sig gennem de fleste ikke-metalliske materialer, og derfor kan RFID integreres i emballage eller i et plastik beskyttelses etui for, at forbedre dens modstand mod vind og vejr, samt at forbedre varigheden af taggen. Tags har mikrochips som kan opbevare en unik kode, som kan forbindes med ethvert produkt produceret fra hvor end i hele verden.Hvordan fungerer et RFID system?

Et RFID system består af en tag, som er lavet af en microchip med en antenne, og en modtager eller reader med en antenne. Readeren udsender elektromagnetiske bølger. Taggen er indstillet til at modtage disse bølger på den specifikke frekvens. En passiv RFID tag trækker kraft fra et felt udsendt af læseren og bruger det til at få mikrochippen i arbejde. Chippen modulerer herefter bølgerne som taggen sender tilbage til readeren og readeren konverterer de nye bølger til digital data.Hvad er forskellen mellem passive og aktive tags?

Aktive RFID tags har et batteri, som er brugt til at aktivere microchippens kredsløb og udsende et signal til readeren (på samme måde som en mobiltelefon udsender signal til signal masterne). Passive tags har ikke noget batteri. I stedet for trækker de kraft fra læseren, som udsender elektromagnetiske bølger som medfører en lille strømgeneration i taggens antenne, som aktiverer mikrochippen. Semi-passive tags bruger et batteri til at aktivere chippens kredsløb, men kommunikerer ved at trække kraft fra readeren. Aktive og semi-passive tags er nyttige til sporing af varer af høj værdi som kræver sporing på længere afstande, såsom jernbanebiler på en bane, men produktionen er for dyr til at bruge dem til varer af lav værdi. Virksomheder fokuserer mere på passive UHF tags, som koster mindre at producere i volumen af store volumen. Deres læseafstande er ikke så lang, men er langt billigere end aktive tags og de kan anbringes i varens emballage.Vil RFID erstatte stregkoden?

Sansynligvis ikke. Stregkoder er meget billige og effektive til bestemte opgaver. Det er meget sansynligt at både RFID og stregkoder vil eksistere hver for sig i mange år endnu.Er produkterne på hjemmesiden de eneste i forhandler?

Nej. Markedet er i stor udvikling, og vi forhandler naturligvis de nyeste produkter. Det betyder desværre bare, at vi ikke kan følge med når vi opdaterer hjemmesiden. Kan du ikke finde et produkt som kan løse dit problem, så send en mail og hør om vi ikke kan hjælpe dig alligevel - det kan vi oftest!